Home » » Laporan Konferens Negara Islam - Dunia menuju Khilafah

Laporan Konferens Negara Islam - Dunia menuju Khilafah

Written By Lisanul Hakim on Monday, October 31, 2011 | Monday, October 31, 2011

Kuala Lumpur, 30 Oktober 2011 - Konferens Negara Islam - Dunia menuju khilafah telah berjaya dianjurkan Hizbut Tahrir di Dewan Perdana 1, Hotel Nouvella tanpa halangan daripada pihak berkuasa.

Kupasan menuju ke arah satu Negara Islam Global iaitu Daulah Khilafah Islamiyah yang pasti akan bangkit semula.

Lima orang panel yang mewakili Hizbut Tahrir dari pelbagai pelusuk bumi :-

1. Ismail Yusanto (Indonesia)
2. Uthman Badar (Australia)
3. Taji Mustafa (UK)
4. Syeikh Yusuf (Palestin)
5. Abdul Hakim Othman (Malaysia)

Antara isi kandungan ucapan pada hari itu adalah tentang the evil ideologi of sekularisme yang diutarakan oleh Ustaz Ismail Yusanto.

Selepas itu, Ustaz Uthman Badar. Beliau menegaskan semua umat Islam harus memainkan peranan masing-masing sebagai orang Islam kerana kita adalah satu ummah. Beliau juga bercerita tentang seorang pelajar di Libya yang dibunuh di Tripoli kerana menganggotai Hizbut Tahrir.

Disambung lagi dengan Ustaz Taj Mustafa dari UK. Dia sangat Best! sebab kami tak bosan dengar celotehnya. Bukan nak kata yang sebelum dia membosankan, tapi suara mereka perlahan tak macam Taj Mustafa.. lantang. Seorang bertanya kepada Taji Mustafa "Why are you willing to let go your money for Islam?" Dia jawab " Because it is the power of Aqidah LAILAHAILLALLAH!!" Tiada Tuhan yang disembah selain Allah. Sebab kita sayang agama kita sebab tu kita sanggup gadai nyawa dan harta untuk Islam. Taji Mustafa juga berkata "Muslims, we are rich but we are poor, because we are divided." Dan satu cara untuk menyatukan umat Islam adalah dengan mewujudkan negara Islam dengan melantik seorang AMIR OF THE UMMAH.

Seterusnya, Syeikh Yusuf. er..maaf.Ternganga. Dia cakap Arab lah. Nasib baik MC ulas balik apa yang beliau katakan. Umat Islam lemah sebab itu Palestine jadi seperti sekarang. Pada zaman Abbasiyah, umat Islam terleka akibatnya Palestine jatuh ke tangan Yahudi hingga dibebaskan oleh Salahuddin Al Ayubi. Tanah Palestine dibuka oleh Saidina Umar. Sultan Palestine enggan jual tanah Palestine kepada yahudi bila yahudi menawarkan sejumlah wang yang banyak untuk membeli tanah Palestine. Baginda berkata, Kalau nak tanah Palestine, tunggu hingga khalifah Islam jatuh dan itulah yang berlaku sekarang. Yahudi sedang cuba menjatuhkan sebarang cubaan ke arah Khilafah Islamiyah.

Akhir sekali, Ustaz Abdul hakim Othman, Presiden Hizbut Tahrir Malaysia. Beliau mengatakan zaman khilafah semakin hampir kerana semakin ramai umat Islam mula bangun dari tidur yang panjang. Kebangkitan di timur tengah telah membuktikan umat Islam tidak mahu pemimpin yang zalim. Siapa sangka, pada tahun 2011, kita menyaksikan satu persatu pemimpin zalim digulingkan dari pemerintahan oleh rakyat islam.

0 comments:

Post a Comment

BLOG INI BERMANFAAT ? LIKE PAGE KAMI !

SAHABAT SEPERJUANGAN